Hypnose terapi

Har du et ønske om at lave om på gamle vaner, fremme indre ressourcer, få styrket dit selvværd, visualisering, kreativ tænkning, fjerne forbier eller traumer, eller bare gerne vil af med gamle mønstre såsom vrede, negativitet, hidsighed, underdanighed etc. så kan jeg hjælpe dig…… via hypnose og NLP terapi.

Derudover kan det bruges til at blive endnu bedre til ting f.eks. indenfor sportsverdenen, hvor man kan visualisere sig selv komme i mål med sin sportspræstation, (mental træning). Altså indlevelse og gennemgang af selve præstationen. Det kan jo bruges på alle livsområder, skal man holde foredrag, undervise, til eksamen, kontakt til andre mennesker, til jobsamtale, ect.

Historiske forord omkring hypnose

Hypnose har fundet sted i mange tusinder af år. I det gamle Indien fandtes der healingstempler og i det gamle Egypten har man fundet papyrusruller der fortæller om søvn templer hvor man brugte tranceinduktioner til healing.

I 1950’erne anerkendte American Medical Society hypnose som metode. Dette skyldes lægen, psykiateren og hypnoterapeuten Milton H. Erickson. Han kaldes den moderne hypnoses fader. Han videreudviklede den klassiske hypnose der var meget autoritær til en mere fleksibel metode, som kan bruges af alle. Hans metoder er i dag en stor del af grundlaget for den kliniske og terapeutiske hypnose.

Hvad er hypnose?

Hypnose er en trancetilstand. Vores naturlige evne til at være i kontakt med vores ubevidste sind er i trance. Vi gør det flere gange om dagen ca. hver 1 ½ -2 time går vi i lettere trance. F.eks. Når vi dagdrømmer eller tilstanden lige før og efter vi har sovet.

Det er vigtigt for os at kunne komme i kontakt med vores ubevidste sind, for ellers ville vi slet ikke kunne fungere. Hypnose er en ændret og indadrettet bevidsthedstilstand, hvor man kommer i kontakt med ressourcer og tilstande man normalt ikke er i kontakt med.

Energien i det ubevidste sind bliver fokuseret på én ting, i hypnose. Den passerer det bevidste sind

Hypnose er en forsætlig (som er gjort med vilje) frembragt tilstand, som er forskellig fra søvn og vågentilstand. Den er karakteristisk ved forhøjet påvirkelighed. Suggestibilitet (Lade sig påvirke psykisk så man ubevidst tager fremmede idéer el. forestillinger til sig).

Tranceniveau og hjerne­svingninger

Tilstand

Niveau Svingninger/sekund Trance
Vågen Beta 14 – 25, kan gå op til 40 Let trance

Afslappet

Alfa 8 – 14 Let trance

Drømmesøvn

Theta 4 – 8 Dyb trance
Dyb søvn Delta ½ – 4 Dyb trance

 

Tilstand

Niveau Hz Trance
Vågen Beta 14 – 40 Let trance

Afslappet

Alfa 8 – 14 Let trance

Drømmesøvn

Theta 4 – 8 Dyb trance
Dyb søvn Delta ½ – 4 Dyb trance

Hypnose bringer en person på alfa niveau, men nogle gange dybere til theta niveauet.
Lige når vi vågner og inden vi sover, er vi i kontakt med alfa niveauet. Det vil sige at alle mennesker er i kontakt med alfa niveauet to gange om dagen. Da alle mennesker kender alfa niveauet, kan alle gå i en trancetilstand derfor kan alle mennesker hypnotiseres.

Adgang til det ubevidste sind sker nemmest på alfa niveau.
Hvis det ubevidste sind ikke accepterer forandringer, blokerer det for det.

Derfor er det ofte nødvendigt med et samarbejdet med det ubevidste sind for at skabe positive forandringer.
Hypnose giver meget større muligheder for at skabe forandringer end andre former for terapiteknikker der arbejder på det bevidste beta niveau (f.eks. Samtaleterapi). Da hypnose er en teknik der målrettet skaber forbindelse til det ubevidste sind.

Vigtige oplysninger

Al hypnose er selvhypnose. Man bestemmer selv, om man vil lade sig påvirke. Man kan ikke få en person til at gøre noget, vedkommende ikke selv vil.

I hypnose arbejder man med det ubevidste sind, og det er netop det sind, der passer bedst på os. Det ubevidste sinds fornemmeste opgave er at søge for vores overlevelse.

Hvis man kunne kontrollere mennesker med hypnose, kunne vi bare bruge det til at behandle kriminelle eller (selv) destruktive personer med, og dermed få dem til at opføre sig hensigtsmæssigt. Men det kan ikke lade sig gøre. Så længe man har en ren intention kan man ikke skade andre.

Alle forsøg viser, at hvis en hypnotisør prøver at påvirke en klient til noget, som vedkommende ikke vil, så vil klienten straks vågne op eller lukke af for hypnotisørens kommunikation.

Man kan heller ikke efterlade en person i en værre tilstand uden deres samarbejde. Det værste der kan ske, er at klienten falder i søvn eller kan få en følelsesmæssig en reaktion, hvis der har ligget noget lige under overfladen. I det tilfælde er det vigtigt, at hypnotisøren har terapeutisk erfaring og er i stand til at håndtere denne situation.

Kontakt

Adresse

Strandvejen 189
2900 Hellerup

Behandlingstider efter aftale

typisk 8:00 - 16:00
evt. weekend: 10:00 - 16:00

“en virkelig personlig, øjenåbnende og inspirerende session”

Jeg havde en virkelig personlig, øjenåbnende og inspirerende session hos Maria. Jeg fik sat ord på nogle ting, som jeg sagtens kunne genkende i mig selv, og som var meget bekræftende og godt at høre blive sagt højt og få sat i system. Hun gav mig desuden nogle virkelig gode råd til, hvordan jeg bedst udfylder mit eget potentiale. Jeg har sessionen på en lydfil, og jeg kommer helt sikkert til at lytte til den, hvis og når jeg føler, at jeg er faret en smule vild i livet og mig selv.

– Julie

“giver en redskaber til hvordan man skal få realiseret sine mål”

Min oplevelse hos Maria var virkelig god. For det første var det behageligt og meget hjemligt at komme hos Maria, idet hun tog så godt imod mig. Derudover var clairvoyancen utrolig lærerig og spændende, Maria er utrolig dygtig til sit arbejde, samtidigt med, at hun også giver en redskaber til hvordan man skal få realiseret sine mål. Jeg er utrolig glad for, at jeg valgte Maria, og jeg glæder mig til at skulle tilbage. 


– Nicoline